Let’s talk about coffee!

English flagHello from the land of coffee addicts! Coffee is a big issue here in Italy. Biggest brands in Italy are Lavazza and illy There are maybe hundreds of coffee types and the order of the ingredients make a lot of difference on type of coffee. For example, if you order Cappuccino, you have espresso, steamed milk, and milk foam from bottom to top in the coffee cup. If you order Café Mocha, you have espresso, hot chocolate, and sometimes whipped cream.

 

c2d7f7508eb5c5e48fb77198e8e8a15f
MOKA

 

Turkish flagKahve diyarından herkese merhaba! Kahve burada, İtalya’da, baya önemli bir konu. En büyük İtalyan markaları da Lavazza ve illy .Ve farklı sıralamada karıştırılan içerikleri dolayısıyla da belki yüzlerce çeşit kahve var. Mesela, eğer Cappuccino sipariş ederseniz; en alttan yukarıya doğru espresso, süt, ve süt köpüğü vardır bardağınızda.Eğer Café Mocha sipariş ederseniz; espresso, sıcak çikolata ve krem şanti bulunur.

8.5 bn kilos of coffee is consumed globally every year and Italians drink most of it. 

 

English flagCoffee here works as fuel. When you are run out of energy, you just go to a bar, which is a café in Italy, and order something. Before living in Milan, I was thinking that I know espresso, but NO! I was not a real one. It is so strong and it immediately stimulates the nerves. So it is more than a regular coffee. If you like Espresso, and if one is never enough for you, try Double-Espresso, which is really really strong for some people. I cannot even drink an espresso, I’d die with double one 🙂 If you order “un caffé”, you’ll get an espresso.

 

 

Turkish flagKahve burada bir enerji görevi, yakıt görevi görür. Enerjiniz bittiğinizde, bir bar’a gidersiniz (bar İtalya’da cafelere verilen isim), ve bir kahve sipariş edersiniz. Milano’da yaşamaya başlamadan önce espressonun ne olduğunu bildiğimi düşünürdüm ama hayır, benim bildiğim gerçek espresso değilmiş. Buradaki sıradan bir kahveden çok daha fazlası. Çok güçlü, hemen sinirlerinizi tetikliyor. Eğer espresso seviyorsanız ve bir tane içmek az geliyorsa, double espresso yani iki kat etkili olanından sipariş edebilirsiniz. Ben normal espresso bile içemiyorum, double espressoyu hiç denemedim 🙂 Eğer “un caffe” yani bir kahve siparişi verirseniz, alacağınız şey espressodan başka bir şey olmayacaktır.

kahve 3

English flagI was drinking max 1-2 coffee when I was in Turkey and it was always Caffé Latte. However; that has changed in Italy. I do not know the reason is their small size coffee cups or not, but I started drinking 2-3-4 and some days I cannot even count!

Turkish flagBen Türkiye’deyken günde maksimum 1-2 bardak kahve içerdim o da latteydi yani sütlü kahve. Ama bu da İtalya’da değişti. Nedenini bilmiyorum belki de burada bardak boyutlarının ciddi anlamda küçük olmasındandır belki ama ben günde 2-3-4 içmeye başladım hatta bazen kaç tane içtiğimi sayamıyorum bile!

kahve1

English flagIn Turkey, coffee (Turkish coffee) is really important for us. When we drink it, it is a way of socializing. It is not just 3 sips as espresso, it is more and we enjoy our coffee maybe for 1 hour, so it was very surprising for me to drink my coffee at a bar in max 1 minute.

Turkish flagTürkiye’de, kahve (Türk kahvesi) bizim için çok önemlidir, biliyorsunuz. Türk kahvesi içmek bir sosyalleşme biçimidir aslında. Espresso gibi 3 yudumda bitirmeyiz, bazen oturup 1 saat kahvemizle keyif yaptığımız olur. Ama burada kahveyi maksimum 1 dakikada içiyorlar onu da barda yani ayakta durarak içiyorlar.

English flagIf you like having a large size coffee like Starbucks’, and enjoy the wifi in the coffee shop, you’ll be a bit surprised. Starbucks, which is a global brand that can be found in every corner, does not exist in Italy. If in Milan, you want a place like Starbucks, you can try Arnold Coffee.

 

12357969_10153674907556826_1145544694_n
Arnold Cafe -Milan-

 

Turkish flagEğer Starbucks’ınkiler gibi büyük boy kahve seviyorsanız, ve kahve içerken internetim de olsun diyorsanız biraz şaşırabilirsiniz çünkü, o her köşede olan Starbucks burada yok. Eğer Milano’da Starbucks gibi bir yer isterseniz, Arnold Cafe ‘yi deneyebilirsiniz.

 

English flagThis is the post to prepare you for the next one: coffee making with MOKA!

Turkish flagBu yazı sizi bir sonraki yazıma hazırlamak içindi. Bir sonraki yazı: MOKA ile kahve yapımı!

 

 

2 thoughts on “Let’s talk about coffee!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.